3 soepen om in de microgolfoven te maken

Tover in geen tijd een heerlijke kom verse soep op tafel. Je microgolfoven helpt je hierbij. Probeer deze 3 recepten en eet smakelijk!

Kippensoep

Ingrediënten voor 4 personen:
300 g kippenwit – 30 g ongekookte rijst – 1 ui – 1 stengel groene selderij – 1 wortel – eventueel wat venkel – 7,5 dl gevogeltebouillon (water + blokje) – 2 eetlepels citroensap – peper

Bereidingswijze:
Snijd het kippenwit in blokjes. Doe ze samen met de rijst, de in stukjes gesneden groenten, de bouillon en het citroensap in de kom. Kook gedurende 12 minuten op 600 Watt. Roer de ingrediënten om halverwege de gaartijd. Breng op smaak met peper. Let op met zout, want in het bouillonblokje zit al een behoorlijke hoeveelheid.

Uiensoep

Ingrediënten voor 4 personen:
400 g uien – 30 g boter – 1 blokje gevogeltebouillon – 4 dl water – 2,5 dl melk – peper en nootmuskaat

Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Laat ze gedurende 12 minuten op 600 Watt slinken in de boter. Doe het verkruimelde bouillonblokje erbij. Verwarm het water en giet de helft erbij. Dek af en kook gedurende 6 minuten op 600 Watt. Schep halverwege de gaartijd om. Giet er de rest van het water en de melk bij. Dek af en laat opnieuw 6 minuten koken op 600 Watt. Breng op smaak met de kruiden. Het bouillonblokje is al tamelijk zout. Proef dus eerst van de soep vooraleer er nog zout aan toe te voegen.

Tomatenvelouté

Ingrediënten voor 4 personen:
1 stengel groene selderij – 1 ui – eventueel wat venkel – 1 eetlepel olie – 750 g tomaten – 1 teentje knoflook – 1 takje tijm – 1 laurierblaadje – 1 dl melk – peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de selderij en de ui (en de venkel) schoon, hak fijn en doe samen met de olie in een kom. Dek af en stoof 3 à 4 minuten op 600 Watt. Doe er de gepelde en geplette tomaten, de gepelde en geplette look, tijm en laurier bij. Voeg peper en zout toe. Meng goed. Dek af en stoof 12 minuten op 600 Watt. Laat de soep dan 3 minuten rusten. Haal de tijm en de laurier eruit en mix de soep. Warm de melk op en giet deze erbij.

About the author